Warning: Parameter 2 to modChrome_artnostyle() expected to be a reference, value given in /home/zorgwaaier/www/templates/zorgwaaiernew_20150721/html/modules.php on line 39

Warning: Parameter 3 to modChrome_artnostyle() expected to be a reference, value given in /home/zorgwaaier/www/templates/zorgwaaiernew_20150721/html/modules.php on line 39

object378622168

Vergoeding

Kinder & Jeugd

De Geestelijke Gezondheidszorg (zowel basis als specialistisch) is in 2015 voor kind en jeugd (0-18 jaar) overgegaan naar de gemeente. Dit betekent concreet voor u dat er een verwijzing van de huisarts óf van het jeugdteam nodig is om vergoede hulp te krijgen via de Zorgwaaier. Belangrijk om te weten is dat u bij beide routes zelf kunt bepalen naar welke hulpverlener uw voorkeur uitgaat. U heeft dus keuzevrijheid.

Alle praktijken die bij de Zorgwaaier zijn aangesloten, hebben een contract voor kinder- en jeugdGGz in de regio Zuid Holland Zuid. Het administratieve gedeelte (inclusief declaratie) wordt door de zorgverlener voor u geregeld.

Volwassenen

Voor volwassenen en jongeren vanaf 18 jaar blijft de situatie in 2015 zoals in 2014. Wanneer u een verwijzing heeft van de huisarts, kunt u zich aanmelden bij de praktijk van uw keuze. Behandelingen binnen de GGZ worden meestal vergoed. Er zijn wel verschillen tussen zorgverzekeringen (zie polisvoorwaarden). Behandelingen binnen de GGZ vallen in ieder geval onder het verplichte eigen risico. Dit is in 2015 vastgesteld op € 375,00.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met één van de deelnemende praktijken.